lördag, mars 01, 2008

Mmm, mojita


På ryssen har dom mojitas istället för mojitos, skillnaden är att limen är utbytt mot citron. Inte riktigt lika gott men dom slinker ner ändå.

Lite sliriga kanske


Smörsångare


Under klädombytena blir man underhållen av kinesisk smörsång som alla i Kina verkar älska. På MTV Mandarin alltså den kinesiska MTV-kanalen är det det i stort sett bara ballader som spelas och helst på kinesiska.

Let the show begin


Har ingen zoom på telefonen så det är ingen bra bild men detta är iaf den ökända showen på ryssen. Lite kort kan man säga att den består av några lättklädda tjejer och killar som är bättre på att vicka på rumpan än dom är på att dansa men dom tar det väldigt seriöst och man kan inte låta bli att tycka att det är väldigt roligt att se alla olika scenutstyrslar dom har och den inte så proffessionella dansen.

Partytjejerna


Ryssen II


Av någon anledning kan vi inte beställa bord på Elefanten längre (kanske har Semc haft för många fylleslag där..) så vi fick fira Daniels 30-årsdag på Ryssen 2 istället, alltså Absent. Inte lika billigt som Elefanten men man har fortfarande råd att dricka sig väldigt full på rysk vodka.

The white pagoda



Äntligen uppe


Det var högre upp än vi trodde


Kilroy was here


Det här var ju också jäkligt coolt, ni vet att när man besöker vissa platser så vill man ibland skriva sitt namn för att visa att man varit där. Det här var precis så men det var skrivet med kinesiska tecken så det såg ju ut som ett mindre konstverk för oss till skillnad från det klotter man ser hemma. Det var ett helt buskage med bambu här och det var skrivet på nästan alla träd som stod ytterst. Mycket vackert.

Bara en liten bit kvar


Högst uppe på toppen syns den vita dagoban som blir den sista turistattraktionen för idag.

I'm going to tell you a story


Det här var riktigt coolt, hon skriver en berättelse med hjälp av svampar som hon blöter i vatten. Tyvärr förstod vi ju inte vad berättelsen handlade om men kineserna verkade tycka den var spännande iaf. Hur som helst var det roligt att se hur bra hon var på att skriva dom komplicerade tecknen och dessutom med både höger och vänster hand samtidigt.

Påfyllning av energidepåerna


Blodsockret var nere i tåspetsarna nånstans så vi lyckades köpa några mystiska mjuka Oreokakor som inte var så fantastiska som vi trodde men dom gav mycket energi iaf.

Behai park


Nu har vi nått våran slutdestination på denna turistutflykt Behai park. Måste vila lite :)

Kontraster


Öst möter väst


Starbucks och McDonalds finns överallt om än lite kinesifierade.

River romance


Jag hoppas verkligen att dom städar upp lite innan sommaren annars skulle jag aldrig ge mig ut på romantisk båttur här, snacka om avtändande.

Knack knack, är det någon hemma?


Work it out


Kineserna är ett hälsosamt folk, ibland kan man hitta såna här motionsredskap uppställda. Som en lekpark för vuxna typ..

Linslusar


Skitigt


Det är faktiskt lite is på vattnet men väldigt mycket skit också.

Vandring inne i hutongerna


Lite svårt att förstå att folk bor här, inte riktigt den standard vi är vana vid i Sverige.

Mer info


Lite truminfo


Oj, slog visst lite för hårt..


I guideboken stod det att klock- och trumtornen byggdes år 1272 så trumman har ju några år på nacken.

Mera trummor


Trummor


Trumtornet användes förr i tiden för att tala om hur mycket klockan var och det görs det fortfarande fast nu främst för alla turister. Dom smällde på rätt bra fastän klockan bara var 11.30, rätt glad att jag inte stannade till tolvslaget..

Hutonger


Det här är en av Beijings största turistattraktioner, hutongerna, Beijings ursprungliga bostadsområden. Dom håller på att rivas för fullt för att ge plats för nya flashigare byggnader.

Ingen bedårande utsikt direkt


Tyvärr var det riktigt mycket smog den här dagen men det sorgliga är att utsikten inte hade blivit vackrare i alla fall.

Äntligen uppe


Samlar lite kraft


Hur många trappsteg kan det vara.. :)

Shit, det är brant..


.. och lite kusligt..

Drum tower


Isabel och jag "posar" framför trumtornet.

Sightseeing i Beijing


Det var länge sen det blev någon turistaktivitet för min del förutom shoppingen då så klart :) Men nu bestämde vi oss i alla fall för att ta en halvdag och strosa omkring lite. Vi började våran tripp vid klock- och trumtornen. I bakgrunden syns klocktornet.