måndag, oktober 27, 2008

Lite uttråkad


Hehe, när man börjar ta kort på tavlorna på hotellrummet har man inte mycket att göra :) Men jag tycker faktiskt om motivet på den här tavlan, ser så rofyllt ut. Detta var det gamla Peking vilket man tyvärr inte ser så mycket av idag.

Anka


Detta var ju en hiskeligt ful porslinsanka men Yueh-Ting sa att det står Quanjude på den, alltså namnet på restaurangen. Dock baklänges vilket tydligen var poppis i Kina förut.

Delikatess



Detta är alltså huvudet på ankan fint delat i två delar, man borde ju egentligen prova lite ankhjärna. Enligt kinesisk tradition så är dom delar på djuren man äter bra för motsvarande del i sin egen kropp. Det är därför dom bl a äter tjurpenis... I Peking finns faktiskt en restaurang som bara serverar olika djurpenisar... jag har inte varit där dock som ni kanske kan förstå :) Hur som helst, kan det vara bra att äta ankhjärna?? Den är ju inte stor och ankor är ju inte riktigt kända för sin stora intelligens...

Slicing


Hela grejen med att gå på riktig anrestaurang är ju att kocken kommer och skär upp ankan åt dig vid bordet på tradionellt sätt. Trots att jag sett det två ggr innan så måste jag ta en bild :)

Tredje gången gillt


Yueh-Ting ville så gärna gå och äta riktig Pekinganka på den berömda Quanjude Duck Restaurant så vi förbarmade oss och följde med henne på måndagskvällen. Jag är ju personligen inte så förtjust i Pekinganka men jag måste nog säga att denna anka var den bästa jag ätit. Skinnet var riktigt gott och knaprigt så jag kunde äta det vilket jag inte brukar göra annars och Hoi Sin såsen smakade faktiskt helt ok vilket jag inte tyckt förut.

Thumbs up !!


Alltså man upphör aldrig att förvånas över dessa varningsskyltar om rätt allvarliga saker men dom sätter alltid dit så käcka bilder på dom att det är svårt att ta dom på allvar. Har ni någonsin sett en så glad polis? Dom ser definitivt inte så ut så här i Peking utan dom försöker kompensera sin lilla kroppsbyggnad med att se jättearga ut istället.

Efterrätt


På dom flesta bättre restauranger ingår det alltid frukt till efterrätt. Riktigt gott, det finns alltid plats för lite frukt hur mätt man än är :)

Mmm, jag älskar sushi


Äntligen kom dom första bitarna av min sushi in, det här blev nog mina favoriter. Visst är sushin med fisk på jättegod men jag är väldigt förtjust i såna här rullar med olika röror i.

Filé mignon med champinjoner


Blev lite sugen på kött jag med när kocken stekte på Peters mat, men jag ville så gärna prova deras sushi. Får ta kött nästa gång helt enkelt.

Förrätt


Sallad och misosoppa till förrätt, mumma.

Lunch på Haru


Äntligen fick jag med mig någon till den japanska restaurangen Haru som Susie har pratat om. Den ligger vid Pinnacle plaza nära fabriken där vi brukar äta på luncherna, men det brukar mest bli Little Italy eller The Mexican Kitchen. Fastän vi inte hade beställt bord lyckades vi få ett rum med egen kock.