fredag, oktober 10, 2008

Long island....


Hobbe och Gunnarsson var lite tuffare och drack Long island ice tea istället, jag har fortfarande lite svårt att inte bli pruttfull på Long island så det kändes tryggare att dricka Mojitos istället. Måste faktiskt erkänna att jag var hemma på hotellet strax efter 1 på natten, kunde inte förmå mig att hänga på till Suzi Wong.. dags för hemfärd imorrn och jag har fortfarande inte lyckats förtränga den gången jag var så satans bakis efter att ha druckit dessa tillbringare med Long island och sen skulle sätta mig på planet hem... usch ryser fortfarande när jag tänker på det.

Mmmm mojito


Mumma en riktig mojito med lime inte nån fusk-Majita här inte.

Vouge.. eller


Karin och Gunnarsson är alldeles för upptagna för att posera för mig... :)

Face lounge


Vi fortsatte med lite drinkar på Face. Här har jag försökt ta en bild genom fönstret ut på den mysiga innergården. Ska definitivt gå hit nästa sommar när det är varmt igen så man kan sitta ute.

Interiören


Tyvärr är jag ju inte speciellt stadig på handen när jag ska ta med lång slutartid men det här är iaf utanför det rummet vi satt i, den lilla cirkelformade väggen till vänster är där inne där vi satt och åt. Sen är det små dammar med vatten som man då får gå på plattor för att komma över. Det här tycker ni säkert är skitlöjligt men som sagt det var min första gång på en sån här restaurang, nu blir det inte mer bilder härifrån, promise :)

Dessert


Till efterrätt stekte kocken nån slags pannkaka som man åt tillsammans med frukt, var vid det här laget proppmätt så jag fick knappt i mig det bästa.

Nya rätter


Nu börjar det se bättre ut, champinjoner och stora oxfilébitar.. mumma. På tallriken längst ner till höger i bild ligger faktiskt vitlökschips, alltså rostade tunna skivor av vitlök, smakade torrt men helt ok.

Skaldjursfobi


Jag har sedan jag varit liten haft en liten fobi för undersidan av skaldjur.. kunde under flera år inte ens ta i en kräfta men nu har jag kommit så långt att jag kan hålla i dom och bryta av svansen och klorna. Fick ett räkhuvud av kocken vilket man alltså skulle äta upp.... alltså där får ju gräsen gå, dom andra bröt faktiskt av några ben och knaprade på men jag kände att jag inte var där riktigt än, nästa gång kanske..

Jätteräkor


Man har alltså sin egen kock som steker vid bordet, kändes lite kul har aldrig ätit Teppanyaki förut. Räkorna ser inte så trevliga ut men dom var väldigt goda.

Dukningen


Så här fint var det innan jag började äta och slafsa med pinnarna :)

Mmmm rödvin


Ååhh, det blir alldeles för lite rödvin när man är i Kina.. det kinesiska vinet är inget vidare och det importerade är rätt dyrt men ibland måste man faktiskt unna sig :)

Kagen




Hobbe ville så gärna festa till det sista kvällen så vi bestämde oss för att äta på den omtalade teppanyaki-restaurangen Kagen. Jag hade hört talas om den förut och det jag kom ihåg var att det var lite hemligt att komma in.. för att få skjutdörren att öppnas var man tvungen att föra handen genom en ljusstråle.. det fanns inte tillstymmelse till ringklocka eller nåt så man undrar ju om dom har missat en del kunder pga att dom inte tagit sig in...

Passade på att ta lite bilder medans vi väntade på dom andra, tyvärr är min kameralins lite kladdig men det var iaf jättejapanskt och mysigt därinne där vi satt.