lördag, oktober 25, 2008

Anka


Detta är nån slags pannkaksaktig rulle fylld med ankkött och grönsaker, också väldigt gott men superfett, min mage börjar sakta kränga och protestera. Dom andra ville ha efterrätt och eftersom jag mådde lite illa så ville jag ha en annan smak i munnen. Kinesiska efterrätter består oftast av mosade röda bönor, smakar så där, men här hade dom som nån slags mandelsoppa inte helt äckligt men inte fantastiskt heller.

Vet inte riktigt hur jag ska sammanfatta den här kvällen, det var roligt att prova nåt nytt men min mage var i uppror och illamåendet kom och gick. Löste det genom att gå och köpa Oreo cookies när jag kom tillbaks till hotellet och efter en kaka så gav det värsta illamåendet med sig, gäller bara att få en annan smak i munnen helt enkelt.

Äntligen börjar det likna nåt


Detta är en friterad uppfläkt jätteräka, riktigt smarrigt.

Nudelsoppa


Jag ville ha nudlar så Yueh-Ting beställde in en typisk nudelsoppa "Bejing style" det som var speciellt var att nudlarna var som små vita kluttar i tomatsoppan, riktigt gott och eftersom jag var så hungrig åt jag flera portioner av denna soppa med resultat att jag började må jätteilla efter ett tag.

Tack gode gud för grönsaker


Är det nåt som kineserna kan så är det grönsaker, äntligen börjar min mage samtycka med maten.

Köttgryta


Detta var då en beef stew tror jag, det var kött som flöt omkring i en geleaktig sås. Köttet smakade helt ok men den tjocka såsen tilltalade mig inte alls, kom efter ett tag på vad det påminde om. Pussy.. kattmaten ni vet med köttbitar i gelesås, det smakade precis som kattmat luktar. Peter blev ju förstås jätteledsen när jag sa detta och tyckte synd om mig som hade så dåligt utvecklade smaklökar. Och det kanske är fel på min smak för flera personer tycker ju att detta är en delikatess.

Fish maw soup


Denna rätt har ju Peter pratat så lyriskt om så jag insåg ju redan med en gång att jag inte skulle tycka om den men jag hade bestämt mig för att prova allt iaf. Kunde inte riktigt komma på vad det smakade men det smakade lite som rå äggvita luktar, det var inte gott iaf. För dom som inte vet så är Fish maw simblåsan, så det låg alltså massor med simblåsor och flöt omkring i detta smakade ju iofs ingenting men konsistensen är ju lite äcklig.

Första rätten


Japp, Peter och Yueh-Ting skötte beställningen så jag visste ingenting om vad dom beställt in. Förstod dock att det var nåt konstigt när dom båda spänner ögonen i mig när jag ska provsmaka. Smaken var faktiskt helt ok men konsistensen var fruktansvärd. Har ju hört att kineserna äter allt men detta var hälsenor.... varför ska man äta det???

Taket


Tom taket var trevligt inrett med tavlor och blommor.

Interiören


Inredningen var faktiskt jättemysig och personlig med fotografier och så, dom flesta enklare kinesiska restauranger brukar inte bry sig ett dugg om att få det att se trevligt ut men jag gillade den här restaurangen.

Peters favoritrestaurang


Spenderade hela dagen i sängen och bara loppade mig och var lite småbakis, himla trevligt faktiskt. Men på kvällen släpade jag mig ur sängen iaf för vi hade lovat Peter att följa med honom till hans favvorestaurang som är en liten familjerestaurang inne i nån liten mörk gränd men den var tydligen rätt populär i recensioner på Internet. Maten dom serverar ska härstamma från den mat kejsardynastierna åt.