söndag, februari 08, 2009

Vancouver by night


Alltså skylinen var ju så himla schysst men ändå lyckades jag sumpa det enda tillfället jag fick att fota den :(

What a view


Utsikten från Marvs balkong var ju bara fantastisk men det här med lång slutartid fixar jag ju inte riktigt :( försökte stödja kameran mot balkongräcket men det var ju tyvärr inte platt. Ja ja, det här är iaf Lions gate bridge i nattljus.

Besök hemma hos Marv


Efter att ha fyndat ett par ursköna Timberland walkingskor i goretex och varit och handlat lite mat med Dave så åkte vi till Capilano building där Marv bodde. Som man kan se på skylten så hymlar dom inte med att barnfamiljer inte är önskade hyresgäster :)

Åååhh, vilket fynd...


Efter teatern fick vi med oss Dave in i Donna Karan butiken. Anna och jag sprang runt som yra hönor och kunde inte bestämma oss för alla fantastiska reafynd men Dave var otroligt tålmodig och expediten försökte underhålla honom lite också :)

Till slut fastnade jag för denna svarta skönhet, helt sjukt billigt blev det med. Betalade under 700 kr vilket blev över 60 % rabatt. Jag är helt lyrisk :) Anna köpte en jättefin svart DKNY-halsduk, shit hade kunnat shoppa så mycket mer men semestern har ju precis börjat så jag kan ju inte bränna alla pengarna redan :)

Teaterbesök



På eftermiddagen tog Dave med oss till en teater där han hade säsongsbiljetter. Pjäsen vi såg hette "The Constant Wife" med tillägget "The classic comedy of love and revenge". Den var superkul, som Desperate Housewives i teaterform :)

Skådespelarna var jätteduktiga och kläderna och skorna var urtjusiga, mycket trevligt. Alltid skönt att kunna skratta igenkännande åt alla typiska klyschor som tyvärr visar sig vara sanna i många fall. Tyvärr kunde jag inte ta några bilder på kläderna då kameror var strängt förbjudna så det blev bara en bild på kulisserna.

Fika hos Ingrid

Efter våran naturupplevelse vid Lynn canyon åkte vi hem till Ingrid där hon hade bakat fantastiska scones med solrosfrön och aprikosbitar i, smakade helt underbart tillsammans med cream cheese. Måste prova att baka själv nån gång, hur svårt kan det vara liksom :)

Man blir ju ändå lite sugen på att klättra över :)


Klättra inte här!!


Lite avskräckande info


Mycket info om allt farligt i vattnet men kontentan är, Bada inte här!!

Lite scary att ta första steget ut igen


Some facts


Wow 50 meter bara, kändes mycket högre :)

Suspension bridge


Den var riktigt högt upp över ravinen, hur fantastiskt som helst.

Anna är nöjd


säkert över att vi sparade flera hundra på att Dave tog oss till Lynn canyon suspension bridge istället för Capilano suspension bridge. Capilano är det stället som är med i alla turistböcker men det kostar typ 2oo kr att få gå över den, den här repbron var alldeles gratis och minst lika stor och fin enligt Dave.

Look's freezing


Anna stretchar


Som sagt vad rätt högt upp...


Lite smårädd


Står och försöker se cool ut ute på på repbron trots att jag är höjdrädd... men den var mer gjord av stålvajrar än av rep så den var faktiskt mycket stadigare än jag förväntat mig. Dom andra försökte gunga bron för att få mig lite nervös men jag höll mig stencool :)

Lynn canyon


Det var mycket djupare än det ser ut.

Björnsäker papperskorg


Trodde först att Dave skojade med mig när jag frågade varför papperskorgen lutade. Men den är alltså björnsäker. Björnarna är tydligen väldigt bra på att få upp locken på papperskorgarna så nu har man gjort dom lutande så att locket inte ska vara så lätt att få upp. Dessutom är locket jättetungt och man måste sticka in fingrarna och trycka till på en spärr för att det ska gå att få upp. Känns lite svindlande att veta att det springer runt vilda björnar här.

Beautiful British Columbia


Varför har vi inte så här fina registreringsskyltar i Sverige? Underbara Skåne vore väl trevligt om det stod på bilen :)

Birgits minnesbänk


Det här är Annas släkting Birgits minnesbänk, Birgit var gift med Dave. "Remembered for her Swedish charm" står det på den. Den här platsen var en av Birgits favoritplatser enligt Dave så han såg till att man satt upp en bänk till minne av henne.
Att ställa upp minnesbänkar när folk gått bort verkar vara något man gör i Kanada, såg det på flera ställen. Tycker idéen är väldigt fin, tänk att få sätta upp en bänk på den personens favoritplats och sen kan man sitta där och minnas den personen. Jag vill nog ha en bänk vid Åbackarna i Norrköping om jag går bort.

Pas de Grrrrr


Är riktigt dålig på franska men Grrrrr med så många r måste ju tyda på ett hundläte för det kan ju inte finnas ett ord med så många r :)

Naturpromenad


Nära Daves hus ligger en flodfåra där man kan promenera, väldigt stillsamt och mysigt.

Daves trädgård


Dave bor rätt högt upp över havet på sluttningen av North Shore Mountains så snön låg kvar i hans trädgård. Rätt stor skillnad om man jämför med downtown Vancouver där det inte finns en gnutta snö och det är 5-6 plusgrader.

Ska sova med Sudden inatt


Efter att ha tagit skytrain, seabus och slutligen vanlig buss är vi äntligen hemma hos Dave igen. Ska sova med min Suddentröja inatt :) och sen hoppas jag vara pigg och utvilad till imorgon då det är dags för nya äventyr.