lördag, juni 21, 2008

Den klassiska Alejandro-posen


Jepp, så var vi bara 3 st kvar. Alejandro verkar trivas med det kvinnliga sällskapet i alla fall :)

Circo Massimo


Den stora gräsmattan man ser längst fram är Circus Maximus. Där hade man kapplöpningar med häst och vagn, ni vet såna där små vagnar som man stod och körde i. Dom användes väl främst i krig tror jag ni måste ha sett dom i Gladiator :)
Dom hade även gladiatorspel och avrättningar här, mysigt ställe med andra ord. Men det var så grönt och vackert så jag kunde inte se framför mig hur det måste ha sett ut. I bakgrunden syns ruinerna från ett kejserligt palats på Palatinoberget.

Åhh, det förlorade resesällskapet


Milan är fortfarande lite bom bom sen gårdagen :)

Två utslagna tjejer


Paus i gröngräset


Yeah, äntligen lite vila. Vilken lycka att hitta lite skugga där man kan ligga i gräset och dricka iskall coca cola. Malini är i fototagen och Cecilia och Alejandro kollar efter Milan och Jenny som lovat att dyka upp.

Tillbaks till Colosseum


Jepp, då var vi tillbaks igen måste säga att det var så mycket vackrare på kvällen. Inte hann vi gå in heller man får räkna med minst 3 timmar för att hinna med Colosseum och Forum Romanum som ingår i inträdet och det är ju lite körigt när klockan nästan är 18.

Arc di Constantino


Spaghetti Pomodora


Mmm pasta, efter timmar av sightseeing smakade det såå gott med pasta och tomatsås. Detta var lätt den godaste pastan på hela resan och ändå var det bara på nåt litet hak bredvid Vatikanen.

Översikt av Vatikanen


Rätt dålig bild men man får ändå en liten överblick hur det ser ut på håll.

Tjoho, äntligen framme


Efter att ha gått i över en halvtimme var förväntningarna jättehöga på sixtinska kapellet, blev lite besviken först det var rätt litet och mörkt. Men vi satt oss på en bänk och studerade Michelangelos fresker i taket tills vi fick nackspärr och jag måste säga att det växte. Jag lyckades t o m ta en bild innan en vakt kom och skällde på mig och tvingade mig att lägga ner mobilen. Man kan iaf se den berömda den berömda bilden när Gud ger liv åt Adam med pekfingret. Med tanke på hur Gud ligger och softar lugnt uppburen av små keruber när han skapar Adam så kan han inte ha haft det så stressigt ändå :)

Mer takmålningar


Fönstervy


Tappade lokalsinnet totalt efter att snurrat runt och följt alla pilar som sa Sixtinska kapellet men jag tror ändå att detta är Vatikanträdgårdarna eller en del av det. Dom är stängda för allmänheten så dom var rätt öde, hade hoppats se påven ligga under ett parasoll och sippa paraplydrinkar men icke.

På väg mot sixtinska kapellet



Vem hade kunnat ana att dom gömt sixtinska kapellet flera kilometer in, känns som vi aldrig ska komma fram. Men det är ju väldigt fint, ska inte klaga påminner en hel del om Louvren med alla takmålningar.

Malini trotsar solen


Modern konst


Inne på gården fanns det en snurrande jätteglob, har försökt googla vad det är för något men jag hittar inget. Borde kanske ha undersökt det när jag var där men det var alldeles för varmt, vi kröp längs väggarna för att få lite skugga.

Yeaahh, tourista


Ingången till Vatikanmuséet


Var jäkligt långt att gå runt hela området för att komma in i muséet och sixtinska kapellet. Man fick en liten känsla av hur stort vatikanen är eller annars var det bara för att vi höll på att stekas levande i solen som det kändes som så långt :)

Vatikanen goes hi-tech


Torget sett från andra hållet. Det står alltså hundratals stolar uppställda innanför staketen, där man på stora skärmar får se när det hålls mässor inne i kyrkan. Känns lite för modernt för påven...

Älskar dom här taken


Många påvar blir det...


Cupola


Kupolerna i kyrkor är så himla vackra och detaljerade förstå nackspärren man måste få av att måla allting.

Mer..


St Petrus


Fatta att folk stod i kö för att ta på den här statyns fötter, eeeww fatta alla baciller. Tydligen måste en riktig pilgrim kyssa fötterna på statyn men jag såg ingen som gjorde det, thank god.

Bara några bilder till..


Inte lika skrämmande


Jag rekommenderar starkt att se Peterskyrkan, den var riktigt stor och hur vacker som helst.

Som tagen ur en film



Tror det här skulle föreställa nån gammal påve eller nåt men han såg riktigt äcklig ut med dom där hålen till ögon. Påminde starkt om dom där ryttarna från Sagan om ringen.

Piazza San Pietro


Försökte mig på att fota en panoramabild över torget framför St Peterskyrkan. Den blev inte kanon men visar ändå lite hur stort och pampigt det var. Peterskyrkan och Vatikanen var nog mina favoriter av alla turistattraktioner.

St Peterskyrkan


Det är gratis att gå in i kyrkan men kön var väldigt lång, men detta måste ju ses så trots vätskebrist ställde vi oss i den stekande solen och började köa. Som tur är gick det rätt fort även att alla var tvungna att gå igenom en säkerhetskontroll med metalldetektorer, kul liv Påven måste ha.

Italienskt Sibyllakök


Dom här matvagnarna hittade man överallt i alla turistområden, jag köpte dock bara dricka och glass ingen pizza jag lovar :)

Bom Bom


Milan, Cecilia, Malini och jag bestämde oss för att gå ut och festa lite. Av taxichauffören fick vi veta att Piramide var området man skulle åka till om man ville gå ut och dansa. Det visade sig för övrigt vara samma område som Alejandro och Milan var på gayklubb kvällen innan. Vi valde dock en annan klubb, eller klubb och klubb.. jag var väldigt besviken, var det här det bästa Rom hade att erbjuda. Det var egentligen bara en gata med massor med restauranger som hade disco på sina uteserveringar. Ja ja, bartendrarna var väldigt snygga iaf så Malini och jag var rätt nöjda :)
Milan och Cecilia hittade en shotbar på andra sidan dansgolvet så när dom kom därifrån 6 tequila bom bom senare var dom på rätt bra humör. När Milan frågade bartendern som stod och blandade tequila och Russian vad bom bom stod för så dunkade hon glaset hårt i bordet 2 ggr.. Bom Bom, så var det mysteriet löst.. blev för övrigt vårt favorituttryck på resan :)
Jag tog tyvärr bara en bild denna kväll och barnslig som man blir när man är trött och onykter tyckte jag skylten över baren var lite rolig.. suck.. det betyder ju typ bara "Det är alltid tid för något att äta" på spanska. Så roligt var det..