onsdag, februari 11, 2009

Bye bye Vancouver


Efter lite lunch på en italiensk restaurang i Gastown så var det dags att ta adjö av Ingrid och Marv. Dave skjutsade oss till Greyhoundterminalen och såg till att vi kom på bussen. Gud vad jag kommer sakna den mysiga farbrorn, han var bara bäst.

Bussen var ju inte alls så glänsande och fin som dom brukar vara i filmer och busschaffören var sjukt otrevlig. Efter att vant sig vid alla trevliga och vänliga människor i Vancouver så var detta en kalldusch, hoppas verkligen inte alla amerikaner är så dryga som honom. Well well, Seattle here we come!!

OS Vancouver 2010


Jepp, det är ett år kvar men nån kanske vill köpa souvenirer ändå...

Milan hänger lite med en lokal björn

Hot chicks...


... näe den var rätt dålig det är ju inte oss det ryker om. Dags att shapa upp skriveriet nu.

Steam clock facts


Det ryker på...


Gastown facts


Gastown


Så har vi snabbt förflyttat oss ner till Gastown och är på väg mot the famous "Steam clock" som syns i bakgrunden.

Gult är fint


Vill få detta till att det är blommande sälg med risk för att få på näsan av någon botaniker... men risken att en botaniker ramlar in på min blogg är ju nästan obefintlig den enda som skulle kunna anmärka på detta är nog Annie, så snälla Annie håll med mig :)

Snödroppar


Väldigt grönt för att vara februari


"A fed animal is a dead animal"...


Lite att ta i kanske... Fick aldrig se nån tvättbjörn live tyvärr dom skulle visst vara vanligt förekommande här annars.

Önskebrunn


Ja, jag slängde i pengar men jag kommer inte ihåg vad jag önskade mig men det slog väl som vanligt aldrig in :)

Rökande skolbusschaufför


Snabb rackare


Hinner med nöd och näppe få med ekorren som håller på att försvinna bakom stammen. Noterade att dessa ekorrar var mörkbruna till skillnad från våra svenska rödbruna tallefjantar.

Död fisk..?


Milan som sjöjungfru


Inget vattensprut tyvärr


Matdags


Det är ena stora baddare fast iofs små för att vara valar...hmmm. Detta blev istället för att se späckhuggare som jag ville egentligen.

Fakta om Belugas


Anna + säl


Upp och ner vänd säl


Naturbild


Vancouver aquarium


Så var det det dags att se lite vita valar, det fina med detta var att man inte behövde betala och gå in utan det gick att se en del grejer gratis utanför. Sweet :) Inte för att vi var snåla så men mer av tidsbrist vill jag tillägga.

Tillbaks i Stanley park


Så sjukt tjocka trädstammar en del träd hade... men rätt tomma inuti :)

Cleveland Dam


Vatten, vatten bara vanligt vatten


Capilano river


Efter att vattnet stoppats upp lite av Cleveland Dam så forsätter det stillsamt ner mot den berömda Capilano suspension bridge där vi aldrig var då dom ska skulle ha typ 250 spänn för att gå över. Lynn canyon suspension bridge var ju bra mycket bättre då den var helt gratis :)

Det är högre än man tror


Sunshine girl


Capilano Lake



För den intresserade så var detta Lake Okobogee i X-files och Highland beach i the 4400. Sweet att gå i Mulders fotspår, tyvärr visste jag inte detta när jag var där. Läste på alldeles för dåligt, visste ju om att dom spelade in X-files i området men följde inte upp det, skäms på mig. Blir att se om säsong 1 av X-files nu för att se om jag känner igen mig iaf :)

Sweet


Vackert väder



Efter frukost packade vi in våra väskor i bilen och begav oss iväg till Capilano lake. Helt fantastiskt vackert. Precis så man tänker sig att Kanada ska se ut.

God morgon


Uppe tidigt för att hinna suga ut det sista av Vancouver innan vi åker vidare till Seattle. Var bara tvungen att fota det fantastiskt fina mjölkpaketet :)