lördag, februari 07, 2009

Mmm ingen idé att hymla


Vill man gå och äta på ett ställe som heter Fatburger?? Jag blev inte så jättesugen iaf men kedjan har funnits sen 1952 så nån äter ju där uppenbarligen.

Science world


Science world såg betydligt finare ut när det var upplyst till skillnad från dagtid, men är man lat och inte orkar gå över vägen så blir ju inte korten bättre än så här...

Enjoy the Game


Tjoho, Canucks vann med 7-3, så jäkla bra. Sudden spelade ju kanon men Sedinbröderna, Edler och Öhlund gjorde ju väldigt bra ifrån sig dom också. GO Sverige GO :)

Sportnördar för en dag :)


Snygging


Varför inte köpa en hockeypuck i skum att sätta på huvudet?

Paus


Vi måste ju också skaffa topping stations i Sverige. Det räcker ju inte med ketchup och senap, man måste ju ha några olika dressingar, rostad lök och diverse annat på korven.

Äntligen har det börjat


Uppställning



Nu är dom äntligen ute på isen. Chicago Blackhawks spelar i vita tröjor och Vancouver Canucks i blå tröjor. Sudden står i mitten, nr 13 :)

Canucks-tröja är ett måste


Glada och förväntansfulla


Har letat reda på våra platser och upptäckt att vi sitter allra längst upp så långt man kan komma. Men vi satt exakt i mitten på ena kortsidan så vi såg väldigt bra ändå. Det var i stort sett helt fullsatt förutom nån enstaka tom plats här och där. Shit det här kommer bli så bra.

Go Sudden Go


Efter att vi ätit hamburgare med dom andra så skjutsade Dave, Anna och mig till GM Place så vi äntligen skulle se få Sudden live. Vi ändrade ju våra resplaner så vi tog Vancouver före Seattle bara så att vi skulle pricka in en Vancouver Canucks hemmamatch. Gissa om vi var glada när Marv hade lyckats få tag i biljetter till oss.

Girl in a Wetsuit


Lyckades ta en bild från bilen på Vancouvers svar på Den lille havfruen. Läste på nätet att Vancouver inte fått lov att göra en kopia på Danmarks staty så dom gjorde sin egen version av en kvinnlig dykare som har fått namnet "Girl in a Wetsuit". Lite udda eller??

Karta över Stanley Park


Lite mer skyline


Bara en sista..


Lite info


Här kan man ju faktiskt läsa att pålarna användes för att stadga upp taken på husen. Och här trodde jag att man surrade fast blekansikten vid dom och dansade krigsdans runt dom med en tomahawk för att sedan döda och skalpera dom. Har jag sett för mycket på film eller är det skillnad på påle och påle?

Och några till...


En totempåle


Men tjusiga var dom så här ska fotas.

Totem poles


Vancouver är ju väldigt stolta över sin indiankultur så det är ju ett måste slänga upp ett gäng totempålar i Stanley Park och lura dit alla turister, inklusive oss :)

Lite kontraster mellan de olika båtarna


Pimp my musselskal


Bara ett kort till på den fina utsikten...


Pimp my house


Ja varför inte ta en gammal sjöbod och ställa upp den på land och måla i silver... coolt.

Marinan


Ååh, kanadalöv :)


Seabus


På den här färjan åkte Anna varenda dag mellan North Vancover och Downtown när hon åkte till skolan. Ikväll när vi ska hem från matchen ska vi åka den så Anna får en liten nostalgitripp.

Vancouver skyline


Mmm, marines


Anna och jag spanade efter snygga marinsoldater men dom var nog och festade någon annanstans.

Allt är anpassat för vatten


Hela Vancouver är ju omringat av vatten överallt så det kryllade av båtar men även av flygplan som startade och landade från vattnet. Väldigt exotiskt för en landkrabba som mig. Till vänster syns Stanley Park.

Monster eller kanske inte...


Skulle ta en närbild bara för att visa hur stora och äckliga måsarna var men då lyckas han posera och se jättenäpen ut, typiskt.

Fantastisk vy


Kortet gör det inte riktigt rättvisa men det var oerhört pampigt att se bergen över North Vancouver.

Canada Place


Nästa anhalt blev Canada Place ett stort convention center. Vädret börjar bli riktigt soligt och trevligt nu, perfekt.

Global Village English Center


Vi mötte upp Ingrid och Dave i Yaletown och Ingrid körde oss förbi skolan där Anna pluggade engelska för mer än 10 år sedan. Anna pratar fortfarande nostalgiskt om när hon bodde hemma hos Dave och Birgit i Vancouver. Jag är lite besviken på mig själv att aldrig jag pluggade nåt utomlands :(

Vancouver public library


Ja varför inte bygga ett bibliotek som ser ut som Colosseum. Har man inga byggnader från antiken så får man väl skapa dom helt enkelt.

Wow


Hoppade av den lilla aquabussen i Yaletown och möts då av en båt som jag hellre skulle ha glidit runt i. Det skulle väl få plats typ 10 aquabussar i den här, sweet.

Science world


Globen i bakgrunden är Science world, jag gillar ju såna ställen skarpt men jag läste på lite och det var ingen rolig utställning och rätt dyrt så jag får rikta in mig på Science Fiction muséet i Seattle istället. Ännu mer nördigt :)

BC Place Stadium


Blir inte så jättebra bilder genom fönstret men det vita runda taket i bakgrunden är BC Place stadium. Det är dock inte dit vi ska ikväll och se Vancouver Canucks utan dom spelar i General Motors arena men det ligger precis bakom BC Place.

Vattenläge


Ja mycket närmare vattnet än så här kan man nog inte bo, hoppas inte vattnet stiger nån gång bara...

Aquabus


Anna njuter i den lilla båten som ska ta oss till downtown Vancouver.

Anna visar hur det ska se ut


Hattar



Ingrid tog med oss till en fantastisk hattaffär som bara kryllade av superfina kreationer. Är ju inte riktigt en hattmänniska och det är svårt att se piffig ut med en tjock täckjacka och dessutom har jag satt på mig hatten åt fel håll... fjädrarna ska vara på sidan och inte framåt... daahh vilket nybörjarmisstag.

Pusskalas


Marv får en blöt puss av Tysha. I bakgrunden syns en regnbågsfärgad Aquabus som vi ska ta en tur med sen. Är man turist så är man :)

Måsvarning


Jepp, det behövdes varningsskyltar för dessa bestar. Tur att vi åt inomhus...

Granville Island


Efter Stanley Park åkte vi till Granville Island där vi mötte upp Daves dotter Ingrid och hennes hund Tysha. Det bara kryllade av äckliga fiskmåsar och duvor utanför marknaden men naturligtvis blev dom skrämda innan jag skulle ta fotot så det ser ju nästan bara pittoreskt ut vilket det absolut inte var när det var tjockt av hungriga måsar.

Se men inte röra


Harley Davidsson


Vancouvers poliser åker Harley Davidsson, respekt :) Anna vill jättegärna åka men vi törs inte komma i klammeri med rättvisan redan första dagen.

Släktfoto


Marv och Anna poserar med West Vancouver i bakgrunden.

Lions gate bridge


Bron över till North Vancouver där Dave bor.

Minne av stormen



Naturligtvis måste man ställa upp lite minnesmoment för en sådan naturkatastrof.

Stanley Park


Efter en skön natts sömn var vi redo för att turista i Vancouver. Daves son Marv dök upp rätt tidigt på morgonen så vi packade oss iväg för att möta upp Ingrid, Daves dotter, men först stannade vi till i Stanley Park. Som ni ser var träden väldigt glesa efter en jättestorm som blåste ner tusentals träd.