tisdag, februari 10, 2009

Mys framför brasan



Väl tillbaks i Vancouver hos Dave igen myste vi och drack té framför brasan, blev en toppendag helt enkelt. Sen blev det dags att packa och gå och lägga sig, imorrrn eftermiddag bär det av mot Seattle.

Tillbaka i Whistler Village


Börjar se the village igen, hade en mycket trevlig promenad men det kändes super att slå sig ner på ett fik med en bok och en varm chai latte. Anna dök upp vid 15 så efter att ha lämnat tillbaks hennes gear så gick vi till ett ställe för after ski där jag fick träffa dom två stockholmskillar som hon åkt med. Dök även upp några svenskar till varav två stycken från Malmö. Blev två öl sen var det dags att ta bussen hem, kort och intensivt blev det men vi var ändå där :)

Björnsäkra papperskorgar även här


Vad skådar mitt norra...


Tillbaks inne på ödsliga skogvägar igen men vad händer då... jo man hittar en cocacola-automat mitt ute i skogen... lite absurt men det visade sig ligga lite skateboardramper här så det kanske inte var så konstigt ändå men jag har aldrig sett en läskautomat utomhus förut.

The entrance


Det var helt dött där inne kan jag tillägga, jag tog en tur i souvenirshopen sen fick det vara nog med kultur för denna gången.

Whistler mountain


eller var det Blackcombe..?

Denna är lite klurigare...


Klotter


Ja, som jag tolkar det så har dom jagat och fiskat och sen dansar alla i en ring av glädje... eller nåt liknande.

Four Seasons


Four Seasons resort låg rakt över vägen från muséet.

Indianmuséum



Den här delen av Nord-Amerika är känd för sina indianer så varför inte spä på turisthysterin i Whistler med ett indianmuséum. Be mig inte uttala detta men det var någonting med att 7:orna betydde nån slags paus eller om man skulle dra ut på ordet. Ja ja, kanske inte så viktigt.

Ensam och allena


Var ju alldeles ensam i skogen så jag fick ta en bild på mig själv.

Snacka om orört


Alltså det här var så mysigt, det fanns verkligen bara ett par spår efter en skidåkare sen var det helt öde och knäpptyst. Men här lyckades jag ju även skrämma upp mig själv med att det faktiskt skulle kunna dyka upp en stor björn och vad gör man då?

Vilse i skogen


Gick en liten omväg genom en skog för att få lite naturkänsla.

På väg ner igen


Högt bland molnen


Lite coolt att vara så högt upp ändå.

FIBT 2009


Det hade faktiskt varit ett stort event på sliding centret veckan innan jag kom, det var ju tusan att jag missade det ;)

Målet


Det var ju verkligen inte så mycket att se men nedanför här går dom två banorna ihop till ett gemensamt mål. Förstår inte hur man kan betala pengar för att gå och se det här sen, det enda man kan se är ju typ tavlan som visar tiderna nere vid målet. Men men när jag ser det på tv så kan jag säga att jag varit där iaf :)

Rodelbanan


eller bobsleighbanan eller Skeletonbanan. Det fanns två isbanor totalt och jag antar att dom används för alla tre sportena och att det bara är själva släden som skiljer sig emellan dom olika grenarna.

Jippie, äntligen framme


Jepp här ska dom alltså åka bobsleigh under vinter-OS nästa år.

Höghöjdslinbana


Är nästan framme och befinner mig halvvägs upp på Blackcombe mountain och ändå går linbanan mellan Whistler mountain och Blackcombe ännu högre upp. Skulle aldrig våga hänga där uppe. Ni måste klicka på bilden för att ha en chans att se dom pyttesmå linbanevagnarna där uppe högt i luften.

Glacier Ridge


Efter att ha snurrat runt och gått fel ett antal ggr hittade jag äntligen vägen upp till sliding centret, vilket visade sig vara en tråkig bilväg upp. Passerade dock Glacier Ridge på vägen, med det tjusiga namnet måste det ju vara fantastiskt dyrt.

Vintrigt värre


Dagstripp upp till Whistler


Anna är ju ett riktigt skidåkarfan vilket tyvärr inte jag är men vi kom väl fram till nån slags kompromiss att vi åkte upp till Whistler över en dag så hon fich åka lite skidor och jag fick gå in mina nya hikingskor :) Dave stackarn fick gå upp väldigt tidigt i ottan för att skjutsa oss till bussen sen satt vi och halvsov i 3 timmar innan vi var framme. Jag följde Anna och hyrde skidor till henne sen lämnade jag henne vid skidliftarna och letade reda på ett informationsställe. Jag ville ju kolla in os-byn men det föräkrade damen i infon att dit skulle jag absolut inte orka gå och dom skulle ha en hiskligt massa pengar för att åka buss dit så istället föreslog hon att jag skulle gå upp till Sliding center som låg halvvägs uppe i Blackcombe-backen. Sagt och gjort jag utrustade mig med en karta och gav mig iväg.