fredag, juni 20, 2008

Colosseum


Visst är det pampigt, lite makabert att man bygger något så vackert för att ha gladiatorspel i. Människan är ond det går inte att komma ifrån.

Mina kära reskamrater


Alejandro och Malini poserar framför Colosseum.

Piazza Venezia


Monumento Nazionale a Vittorio Emanuele II


Alejandro, Malini och jag tog en promenad tillbaka till hotellet från Piazza Navona. Måste säga att jag gillar Rom bättre på kvällstid, allt blir 10 ggr vackrare när det är upplyst.

Ballongkonstnär



Det blev en blomma till slut.

Piazza Navona i skymningsljus



Som vanligt är det alltid nånting som är under reparation.

Inga posörer direkt


Ytterligare en fontän


Dom är ju så fina så jag kan inte låta bli att fota dom, vet inte vad den heter dock får ta reda på det men den ligger på Piazza Navona iaf.

Mer väggmålningar


Väggmålning


Blev helt jätteförtjust i alla fina målningar dom hade på husen. Vi borde ha mer sånt i Sverige.

Oculus


Hålet i kupolen kallat oculus är den enda ljuskällan i Pantheon, kanske därför mina bilder blev så tråkiga. Jag läste om att dom har en högtid här (kommer givetvis inte ihåg vilken) när dom släpper ner rosenblad genom den här öppningen. Kan tänka mig att det vore nåt att se.

Insidan


Tyvärr blev bilderna riktigt dåliga, det var faktiskt mycket finare än så här.

Pantheon


Visst är det pampigt men som vanligt var det inte riktigt som jag tänkt mig. Läste ju Angels and Demons för några månader sen och då får man ju lite bilder i huvudet hur man tror att allt ska se ut. Sen är det nog kanske så att jag jämför med Panthéon i Paris också, men det här är ju faktiskt originalet.

Pinocchio


Pinocchio härstammar ju från en gammal italienska saga så man kunde hitta Pinocchiodockor lite överallt. Allting för turisterna :)

Se hur oskyldiga alla försöker se ut


Malini har hämtat sig från det goda skratt hon fick när jag agerade måltavla :)

Aj som i h-e


När jag sitter där i lugn och ro på fontänkanten och poserar för Malinis kamera så känner jag plötsligt världens smärta på min högra handled. Kvider av smärta och ser en 50-centare trilla ner på marken vid mina fötter. Inser att det är nån jäkla turistjävel som önskat sig något och sen stått alldeles för långt från fontänen för att pricka vattnet utan prickade mig istället. Fattar ni hur stor en 50-centare är och hur ont det gör när den kommer i världens fart. Jag stirrade ilsket upp på folkmassan men alla såg väldigt oskyldiga ut. Må din önskan aldrig gå i uppfyllelse, din vidskeplige jäkel. På bilden ser ni det gigantiska röda märket på min handled, aj aj.

Önskebrunn


När man sitter vid Fontana di Trevi ska man givetvis kasta ett mynt över axeln och önska sig något. Jag och Malini ville inte vara sämre så vi drog till med en inte alltför ouppnåelig önskan och sen kastade vi en varsin 1o-centare. Kanske lite snålt så här i efterhand men han där uppe är förhoppningsvis inte så girig.

Fontana di Trevi


Äntligen en riktig sevärdhet, fontänen var verkligen superfin men inte alls som jag kom ihåg den från La Dolce Vita. Hmmm, jag måste nog se om den filmen.

Stora pojkar...


... eller är det bara en liten bil?

Obelisk nr 1


Hela Rom kryllar av obelisker, det här var en av dom.

Första glassen


Det var minst 30 grader varmt så en glass kändes som ett måste. Jag testade pannacotta, cherry och nåt chokladaktigt som jag inte kommer ihåg. Milan var tvungen att härmas förstås men gott var det.

Sightseeingrunda


Jepp, nu börjar sightseeingen på riktigt så mycket att se så lite tid. Milan är så stressad så han måste gå in i min fina bild på en typisk italiensk gata.

Ser inte ut som en typisk kyrka


Bara en till på bakgården..


Kyrkans bakgård var precis så lugn och tyst som den ser ut.

Altaret


Bilderna gör ju kyrkan tyvärr ingen rättvisa så jag ska inte tråka ut er med mer bilder från den här kyrkan.

Så himla vackert


Katolska kyrkor är såå vackra, förstår hur mycket arbete och pengar som ligger bakom. Kanske pengarna kunde ha använts till något bättre men jag tror ändå att folk får ut mycket av att gå hit och bara vara och tänka.

Skum dörr


Såg mycket coolare ut i verkligheten som vanligt men det såg verkligen helskumt ut med personer och ansikten som var ingjutna i dörren till kyrkan.

Basilica Santa Maria degli Angeli e dei Martiri


Den här kyrkan såg inte mycket ut för världen utifrån men jag är såå glad att vi gick in ändå.

Florians café


Bäst att ta ett foto för att komma ihåg att vi aldrig ska sätta våran fot här igen. Maten var rätt dålig och servicen var urusel. Tråkigt att vår första kulinariska matupplevelse i Rom skulle sluta så här.

Ägg i Calzonen


Döm Alejandros förvåning när det var hårdkokt ägg i hans Calzone... han var inte helt nöjd!

Lite slitna sen gårdagen


Milan och Alejandro reste ner en dag innan oss så dom har hunnit med en utekväll på en gaybar i Piramideområdet. Lite fel ställe om man vill träffa tjejer... Under dagen har dom även hunnit med att åka runt med en sightseeingbuss runt om i Rom, känner att vi ligger efter lite nu.

Äntligen första pizzan i Italien


Jag beställde ett säkert kort, pizza med tomat, mozarella och prosciutto. Men jag måste säga att jag var väldigt besviken :( smakade inte alls så fantastiskt som jag tänkt mig. Pizzan på Little Italy i Beijing slog den här pizzan med hästlängder, ska det vara så :(

Hungrig och förväntansfull


Malini är redo att hugga in på sin vegetariska pizza.

Middag


Vårat hotell ligger precis vid Termini station, inte så jättecentralt men ändå väldigt praktiskt då det är väldigt lätt att ta sig med Metro, tåg och bussar härifrån. Det är även gångavstånd ner till alla sevärdheter men man får räkna med 30 min gångväg typ.
Vi mötte upp Cecilia och Jenny som har bilat ner till Italien och sen gick vi och åt. Vi var alla så hungriga så vi tog typ första bästa restaurang 5 min från hotellet. Alla restauranger serverar pizza och pasta så dom känns väldigt lika allihopa.

Äntligen framme


Så skönt att äntligen vara på plats på hotellet i Rom. Min dag började kl 4:00 när jag klev ur sängen och tog en snabbdusch för att vakna till. Taxin kom 4:30 för att köra mig till Malmö C eftersom inga bussar behagades gå vid denna tid på midsommaraftonsmorgonen. Väl framme på Kastrup åt jag en snabb frukost i loungen och sen bar det av till München. I München blev det loungen igen, lyckades t o m smyga mig in i First Class loungen som ska vara lite bättre än Business Class loungen. Fint var det iaf och jag tackar SAS varje gång för mitt guldkort :)
Väl framme på Fiumicino airport hittade jag Malini vid bagagebandet, hennes plan hade landat 5 min efter mitt så det var jätteskönt att få lite sällskap. Väl på hotellet dök Milan och Alejandro upp efter ett tag, men Milan försvann med en gång för att möta ett par tjejer han kände som tydligen skulle bo på ett hostel nån gata bort från oss.