söndag, oktober 05, 2008

Monstertrucken



Var tvungen att ta ett kort på Susis bil, en billig kinesisk sak men storleken har faktiskt betydelse så den var jäkligt cool tyckte jag. Man ser faktiskt Susi bakom bilen om man tittar noga, bilen är betydligt högre än henne kan man säga :)

Susi körde som en riktig kines, bara tutade och körde. Hemligheten är att aldrig stanna, förutom kanske vid rödljus om det är nödvändigt, så länge allt flyter är det ingen som blir arg på dig hur mycket du än tränger dig. Jag var så imponerad av Susi som vågade köra inne i Peking, hon hittade rätt bra själv men annars hade vi gps som ledde oss rätt, jag var aldrig nervös en enda gång vilket jag faktiskt kan bli ibland med vissa kinesiska taxichaufförer, respect!

Pink Loft


På kvällen lyckades vi möta upp Hobbe och Gunnarsson på Pink Loft som är en av mina favorit-thairestauranger. Supergott som vanligt och jättetrevligt, blev inte kvar så länge dock för jag var supertrött men det blev en kanonbra dag. Är tom lite laddad för att jobba imorrn :)

Lite skillnad


Susi kom och hämtade mig med monstertrucken kvart över ett, då åkte vi ner till Pärlan och shoppade loss fullständigt. 2 dubbla kontroller till mitt Wii, 9 nya spel, ring, klocka, 1 par jeans, halsband, regnjacka och en svart läderväska.
Sen åkte vi vidare till YaShow där det blev 12 dvdfilmer och 2 par jeans till. Sen kopplade vi av med pedikyr och fotmassage, so nice.
Fotade ett av de stora varuhuset som dom slängt upp utanför YaShow lagom till OS, skaplig kontrast mot dom marknader vi är van vid..

Flygresan

Precis som jag anade så blev det inte mycket sömn på flyget, somnade nån gång efter 1.30 och vaknade vid 2.45 igen och kunde inte somna om. Kl 3 tände dom upp i kabinen så jag trodde nånting var fel men en kvart senare fick man en frukostbricka i handen... det är lite annorlunda att äta frukost kvart över 3 på morgonen.. Det blev dock inte Sex and the City som jag hade tänkt utan jag kände att jag var tvungen att se nya Indiana Jones då det inte är en film man orkar ladda hem annars. Den var ju som förväntat rätt sopig, tänk att man tyckte det var så himla bra när man var liten.

För övrigt satt jag bredvid nån galen ryska på planet.. ni vet den där typen med konstiga kläder, vrålhöga klackar och massor med makeup.. jag har inga fördomar alls :) Det började med att jag la mina tidningar i mitt säte medan jag la upp mina grejer i bagagehyllan, då började hon kolla igenom mina tidningar för att se om hon hittade nåt bra, då alla tidningar var på svenska suckade hon och lät sen mina grejer vara... man kan ju åtminstone fråga om lov innan man börjar rota igenom nån annans saker... Sen ville hon inte ville lägga upp sin handväska i bagagehyllan under starten (vi satt längst fram där man inte får ha nåt handbagage under start och landning) så flygvärdinnan började skälla på henne och jag fick den känslan att dom hade bråkat om nåt innan. Sen haffade hon en annan försynt kinesisk flygvärdinna och började peka in i business och förklara på väldigt dålig engelska att hon ville sitta därinne istället. Flygvärdinnan förklarade att det var business, -Yees, sa ryskan då och nickade nöjt, därinne ville hon sitta.. flygvärdinnan försökte förklara att det inte gick eftersom det inte var samma som Economy extra men sen gav hon upp och bara gick därifrån. Men sen hände det som fick mig att bli helt övertygad om att jag satt bredvid en fullfjädrad psykopat.. jag hade min kudde i knät och kollade på film och rätt som det är börjar hon smeka min kudde... den har alltså nåt konstigt svart mönster som hon då börjar följa med fingrarna... hallå, det är min jävla kudde... blev så chockad att jag inte kom mig för att säga nåt svensk som man är. När hon väl slutade tog jag min kudde och la den demonstrativt bakom min rygg. Psychoo.. hur ska man våga sova nu.. låg vänd mot andra sidan där jag hade en inköpare från Sony Ericsson kändes lite tryggare.. Alltså det är konstigt men det finns inte mycket som skrämmer mig mer än psykiskt sjuka människor.. varför är det så?

Jag överlevde iaf resan och om nu ryskan gjorde nåt konstigt med mig under den timmen jag sov så var det inget jag märkte iaf. Vi landade en halvtimme före utsatt tid så jag var på hotellet redan kvart i 1 kinesisk tid, kanon. Blev uppgraderad till nåt finare rum tack vare mitt guldkort men det visade sig vara ett vanligt rum fastän dom hade slängt in en badrock och man fick tidningen på morgonen som jag ändå är alldeles för trött för att läsa då.